Vacature: A&R / Product Manager

Mark

April 15th, 2024

Over Black Hole Recordings

Black Hole Recordings is een Nederlandse platenmaatschappij, opgericht in 1997 en gevestigd in Breda, Nederland en gespecialiseerd in dance en elektronische muziek. Naast de eigen labels van Black Hole Recordings, fungeert het bedrijf ook als distributeur voor andere labels.

Vacature. A&R / Product Manager

Ben je een muziekliefhebber met een voorliefde voor A&R management, digitale verkoop en muziekdistributie, met name binnen de dynamische wereld van dance muziek? Wij zoeken een proactieve en gedreven A&R / Product manager om ons team te versterken en de ontwikkeling van talent en labels binnen ons bedrijf te begeleiden.

Als Product Manager beheer je de verschillende labels, scout en begeleid je opkomend talent en daarnaast creëer je creatieve content voor de social media kanalen. Je speelt een cruciale rol in het vormgeven van de marketingstrategie voor de labels van Black Hole Recordings en eventuele partner labels.

We zijn op zoek naar iemand met een scherp oog voor talent, een verlangen om labels en artiesten te verbeteren en een diepgaand begrip van verschillende muziekgenres, vooral binnen de dance muziek. Je wordt ondergedompeld in de dagelijkse activiteiten van de muziekindustrie.

Binnen Black Hole Recordings is goede communicatie essentieel. Als commercieel ingestelde Product Manager creëer je content voor diverse B2B en B2C kanalen en je werkt samen met collega's aan projecten zoals releases en evenementen. Je onderhoudt regelmatig contact met artiesten, platenlabels en andere partijen om de commerciële prestaties van dance muziek releases te optimaliseren, met als uiteindelijk doel labels en artiesten naar een hoger niveau te tillen.

Jouw verantwoordelijkheden:

- het creëren van hoogwaardige assets op maat voor (sociale) mediaplatforms en Digital Service Providers (DSP's)

- initiatieven leiden in de A&R afdeling om talent te identificeren en te binden

- het ontwikkelen en uitvoeren van marketingstrategieën om muziek te promoten en het bewustzijn te vergroten voor Black Hole Recordings, haar artiesten en platenlabels

- het bieden van creatieve productieondersteuning en strategisch advies aan artiesten en labels.

Wat we bieden:

- een fulltime functie (40 uur per week)

- een salaris in lijn met de muziek marketing industrie standaard

- extra voordelen zoals bijvoorbeeld een gym membership

Hard skills:

- een diploma in marketing of relevante ervaring in muziekindustrie marketing

- ervaring met Meta, Google en vergelijkbare advertenties omgevingen

- gevorderde vaardigheden in Adobe software (Photoshop, Premiere Pro, After Effects, Illustrator)

- sterke communicatieve vaardigheden, zowel in het Engels als in het Nederlands

Soft skills:

- commerciële mentaliteit met een passie voor dance muziek

- probleemoplossend

- teamspeler

- datagedreven

Denk je dat jouw vaardigheden en ambitie en onze vacature een perfecte match zijn? Stuur je CV en motivatie naar info@blackholerecordings.com voor 1 mei 2024.